ІКРА З ОГІРКІВ

ІНГРЕДІЄНТИ:
Очищені овочі:
- огірки – 1,5 кг
- морква – 450 г
- цибуля – 450 г
- перець солодкий – 450 г
- помідори – 750 г
- олія рослинна – 60 г
- часник – 3 зубці (15 г)
- сіль – 1,5 ст.л (30 г)
- цукор – 3 ст.л
- оцет 9% – 1,5 ст.л (20-25 г)
Огірки виросли занадто великими для консервування? Але ж їх можна використати для приготування різноманітних страв і закусок! Одна з таких страв на зиму – овочева ікра ікри з огірків, моркви, помідорів, цибулі та солодкого перцю.
Приготування:
- Огірки очистіть від шкірки та насіння. Потім подрібніть їх маленькими кубиками або за допомогою подрібнювача блендера.
- До подрібнених огірків додайте 1 ч.л солі, перемішайте і залиште, щоб вони пустили сік.
- Цибулю очистіть і дрібно наріжте кубиками.
- Солодкий перець також подрібніть на маленькі кубики або за допомогою подрібнювача блендера.
- Помідори подрібніть за допомогою блендера.
- У сковорідці на рослинній олії підсмажте цибулю і моркву до прозорості цибулі.
- Перекладіть вміст сковорідки (цибулю з морквою) в каструлю, додайте огірки і тушкуйте на середньому вогні 20-25 хвилин.
- Додайте до суміші перець і помідори.
- Висипте сіль, цукор, подрібнений часник і мелений перець. Перемішайте.
- Варіть овочеву суміш без кришки, постійно помішуючи, 30 хвилин до випаровування рідини.
- Додайте оцет, проваріть ще 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь.
- Наповніть стерилізовані банки гарячою ікрою.
- Заупорьте банки стерильними кришками.
- Переверніть банки вниз дном і укутайте до повного охолодження.
Овочеву ікру можна використовувати як закуску, гарнір, для бутербродів або як соус до основних страв.
Смачного!