Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ІКРА З ОГІРКІВ

ікра з огірків

Приготування ікри з огірків

ІНГРЕДІЄНТИ:

Очищені овочі:

  • огірки – 1,5 кг
  • морква – 450 г
  • цибуля – 450 г
  • перець солодкий – 450 г
  • помідори – 750 г
  • олія рослинна – 60 г
  • часник – 3 зубці (15 г)
  • сіль – 1,5 ст.л (30 г)
  • цукор – 3 ст.л
  • оцет 9% – 1,5 ст.л (20-25 г)

Огірки виросли занадто великими для консервування? Але ж їх можна використати для приготування різноманітних страв і закусок! Одна з таких страв на зиму – овочева ікра ікри з огірків, моркви, помідорів, цибулі та солодкого перцю.

Приготування:

  1. Огірки очистіть від шкірки та насіння. Потім подрібніть їх маленькими кубиками або за допомогою подрібнювача блендера.
  2. До подрібнених огірків додайте 1 ч.л солі, перемішайте і залиште, щоб вони пустили сік.
  3. Цибулю очистіть і дрібно наріжте кубиками.
  4. Солодкий перець також подрібніть на маленькі кубики або за допомогою подрібнювача блендера.
  5. Помідори подрібніть за допомогою блендера.
  6. У сковорідці на рослинній олії підсмажте цибулю і моркву до прозорості цибулі.
  7. Перекладіть вміст сковорідки (цибулю з морквою) в каструлю, додайте огірки і тушкуйте на середньому вогні 20-25 хвилин.
  8. Додайте до суміші перець і помідори.
  9. Висипте сіль, цукор, подрібнений часник і мелений перець. Перемішайте.
  10. Варіть овочеву суміш без кришки, постійно помішуючи, 30 хвилин до випаровування рідини.
  11. Додайте оцет, проваріть ще 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь.
  12. Наповніть стерилізовані банки гарячою ікрою.
  13. Заупорьте банки стерильними кришками.
  14. Переверніть банки вниз дном і укутайте до повного охолодження.

Овочеву ікру можна використовувати як закуску, гарнір, для бутербродів або як соус до основних страв.

Смачного!