Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

МАРИНОВАНІ ОГІРКИ, ХРУСТКІ З ГІРЧИЦЕЮ

мариновані огірки хрусткі з гірчицею

Закрутка маринованих огірків з гірчицею

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 1 л банку:

  • Огірки ≈ 400-500 г
  • Гірчиця зерниста – 2 ч.л
  • Лист хріну – ½ листа
  • Лист чорної смородини – 1 шт
  • Кріп (парасолька) – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Духмяний перець – 3 зернятка
  • Чорний перець – 3 зернятка

МАРИНАД (на 4 банки):

  • Вода – 1,5 л
  • Сіль середнього або грубого помолу – 2 ст.л з гіркою
  • Цукор – 4 ст.л
  • Оцет 9% – 100 г

Перевірений роками рецепт смачних хрумких маринованих огірків з гірчицею

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Підготовка огірків: Огірки невеликого розміру ретельно вимийте. Замочіть їх у холодній воді на 1-3 години. Відріжте хвостики.
  2. В кожну з банок (ємністю 1 літр) викладіть: ½ листка хріну, лист чорної смородини, парасольку кропу, зубчик часнику, 3 зернятка духмяного перцю, 3 зернятка чорного перцю, 1 ч. л. сухих зерен гірчиці або 2 ч. л. зернистої гірчиці консервованої.
  3. Туди ж укладіть огірки, щільно, але не занадто сильно, щоб не пошкодити їх.
  4. Приготування маринаду: У каструлі закип’ятіть воду з цукром та сіллю. Влийте оцет. Вимкніть вогонь.
  5. Акуратно залийте огірки в банках гарячим маринадом, щоб вони були повністю покриті рідиною.
  6. На дно каструлі покладіть марлю чи тканину.
  7. Викладіть банки з огірками в каструлю. Накрийте їх кришками.
  8. Залийте гарячу воду в каструлю до рівня плечиків банок.
  9. З моменту закипання води стерилізуйте банки протягом 5 хвилин.
  10. Обережно вийміть банки з каструлі, щоб не обпектися. Закупорьте їх кришками.
  11. Переверніть банки вверх дном.
  12. НЕ УКУТУВАТИ! Так огірочки будуть хрумкими.

 

Мариновані огірки відмінно смакують з багатьма стравами! Вони додають кислинки і хрусткості, що гарно контрастує з більш м’якими або жирними стравами.

Смачного!