ВАРЕНЯ З ВИШНІ ЗА 30 хв.

ІНГРЕДІЄНТИ
Для приготування однієї порції:
- 1 кг ягід
- 1 кг (5 стаканів) цукру
Це чудовий спосіб приготування варення, що дозволяє зберегти яскравий смак та аромат ягід. Коли використовуєш широкий посуд, площа контакту рідини з поверхнею стає більшою, що прискорює процес випаровування вологи. Це також допомагає зберегти яскравий колір ягід і концентрувати їх смак.
Цей метод дозволяє отримати варення з насиченим смаком за коротший час. З таким варенням можна насолоджуватися цілий рік!
ПРИГОТУВАННЯ:
- Вишні помити, видалити кісточки.
- На широку сковороду чи каструлю з широким дном всипати вишні.
- Всипати до вишень 1 стакан цукру (200 г), помішуючи довести до кипіння.
- Варити 5 хвилин на великому вогні, помішуючи.
- Всипати наступний стакан цукру (200 г), після закипання варити ще 5 хвилин.
- За такою схемою поступово через кожні 5 хвилин до варення всипати наступні три стакани цукру.
- Постійно помішувати, при потребі зменшувати вогонь, щоб варення не збігло на плиту.
- Готове гаряче варення викласти в стерилізовані банки.
- Банки закупорити стерильними кришками.
- Укутати банки до повного остигання.
Важливо не просто слідувати рецепту, а й звертати увагу на вогонь і постійно помішувати. Це допомагає уникнути пригорання і досягти ідеальної консистенції.
За таким рецептом можна готувати і інші ягоди: малину, полуницю, тощо.
Смачного!