Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ВАРЕНЯ З ВИШНІ ЗА 30 хв.

варення з вишні

Вареня з вишні

ІНГРЕДІЄНТИ
Для приготування однієї порції:

  • 1 кг ягід
  • 1 кг (5 стаканів) цукру

Це чудовий спосіб приготування варення, що дозволяє зберегти яскравий смак та аромат ягід. Коли використовуєш широкий посуд, площа контакту рідини з поверхнею стає більшою, що прискорює процес випаровування вологи. Це також допомагає зберегти яскравий колір ягід і концентрувати їх смак.
Цей метод дозволяє отримати варення з насиченим смаком за коротший час.
З таким варенням можна насолоджуватися цілий рік!

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Вишні помити, видалити кісточки.
  2. На широку сковороду чи каструлю з широким дном всипати вишні.
  3. Всипати до вишень 1 стакан цукру (200 г), помішуючи довести до кипіння.
  4. Варити 5 хвилин на великому вогні, помішуючи.
  5. Всипати наступний стакан цукру (200 г), після закипання варити ще 5 хвилин.
  6. За такою схемою поступово через кожні 5 хвилин до варення всипати наступні три стакани цукру.
  7. Постійно помішувати, при потребі зменшувати вогонь, щоб варення не збігло на плиту.
  8. Готове гаряче варення викласти в стерилізовані банки.
  9. Банки закупорити стерильними кришками.
  10. Укутати банки до повного остигання.

 Важливо не просто слідувати рецепту, а й звертати увагу на вогонь і постійно помішувати. Це допомагає уникнути пригорання і досягти ідеальної консистенції.

За таким рецептом можна готувати і інші ягоди: малину, полуницю, тощо.

Смачного!