ВИШНЯ У ВЛАСНОМУ СОЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 кг вишень
- 200 г цукру
ПРИГОТУВАННЯ:
- Вишні ретельно помити. Якщо в ягодах є черв’ячки, замочіть їх на 20 хвилин у підсоленій воді, після чого знову промийте.
- Обережно видаліть кісточки з вишень.
- У глибокій посудині змішайте вишні з цукром у пропорції 200 г цукру на 1 кг вишень. Залиште на кілька годин, щоб ягоди пустили сік, а потім акуратно перемішайте для рівномірного розподілу цукру.
- Стерильні півлітрові банки наповніть вишнями, заливаючи їх виділеним соком.
- Кришки прокип’ятіть кілька хвилин.
- Банки з вишнями поставте в каструлю, дно якої застелене серветкою, і накрийте їх кришками.
- Налийте води в каструлю так, щоб вона покривала банки до рівня плечиків.
- Після закипання води стерилізуйте банки на невеликому вогні 15 хвилин (для півлітрових банок).
- Обережно вийміть банки з води і щільно закупорте їх кришками.
- Укутайте банки рушником, перевернувши їх догори дном до повного охолодження.
Вишні у власному соку чудово підходять для випічки, а також їх можна їсти просто так, як смачний десерт.
Смачного!