Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ЖЕЛЕ З ПОРІЧОК, ЯК МАРМЕЛАД

желе з порічок, як мармелад

Приготування желе з порічок

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 літр соку з порічок
  • 1 літр цукру

Корисні властивості: Желе з порічок — це не тільки смачний, але й корисний продукт, адже порічки (червоні чи чорні) мають багато корисних властивостей: багаті на вітаміни C (аскорбінова кислота), A, E, K та групи B, мають протизапальні властивості, покращують травлення та є антиоксидантами.

Приготування:

  1. Червону смородину (порічки) помити, залишити в друшлаку, щоб вся вода стекла.
  2. Порічки висипати в каструлю. На мінімальному вогні порічки поступово пускатимуть свій сік.
  3. Після закипання варити 3 хвилини, після чого вимкнути вогонь.
  4. Сік з порічок видушити через марлю або перетерти через сито.
  5. Виміряти мірною ємністю кількість видушеного соку.
  6. Додати цукор в пропорції 1:1 (на 1 літр соку 1 літр цукру).
  7. Суміш соку та цукру помістити на плиту, помішуючи довести до кипіння. Після закипання на максимальному вогні варити 5 хвилин.
  8. Відразу ж розлити сік в стерильні банки.
  9. Залишити банки відкритими до остигання.
  10. Закупорити банки сухими стерильними кришками.

Важливо: Банки та кришки мають бути добре простерилізовані.

Зберігати желе з порічок у прохолодному місці (наприклад, у підвалі або коморі). Ідеальна температура для зберігання — близько 10-15°C.

Смачного!