ЖЕЛЕ З ПОРІЧОК, ЯК МАРМЕЛАД

ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 літр соку з порічок
- 1 літр цукру
Корисні властивості: Желе з порічок — це не тільки смачний, але й корисний продукт, адже порічки (червоні чи чорні) мають багато корисних властивостей: багаті на вітаміни C (аскорбінова кислота), A, E, K та групи B, мають протизапальні властивості, покращують травлення та є антиоксидантами.
Приготування:
- Червону смородину (порічки) помити, залишити в друшлаку, щоб вся вода стекла.
- Порічки висипати в каструлю. На мінімальному вогні порічки поступово пускатимуть свій сік.
- Після закипання варити 3 хвилини, після чого вимкнути вогонь.
- Сік з порічок видушити через марлю або перетерти через сито.
- Виміряти мірною ємністю кількість видушеного соку.
- Додати цукор в пропорції 1:1 (на 1 літр соку 1 літр цукру).
- Суміш соку та цукру помістити на плиту, помішуючи довести до кипіння. Після закипання на максимальному вогні варити 5 хвилин.
- Відразу ж розлити сік в стерильні банки.
- Залишити банки відкритими до остигання.
- Закупорити банки сухими стерильними кришками.
Важливо: Банки та кришки мають бути добре простерилізовані.
Зберігати желе з порічок у прохолодному місці (наприклад, у підвалі або коморі). Ідеальна температура для зберігання — близько 10-15°C.
Смачного!