Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ЛОРАНСЬКИЙ ПИРІГ З КУРКОЮ ТА ГРИБАМИ

лоранський пиріг з куркою та грибами

Лоранський пиріг з куркою та грибами

ІНГРЕДІЄНТИ

для тіста:

  • масло вершкове – 80 грамів
  • яйця – 2 шт
  • вода холодна – 50 мл
  • сіль – 1 ч.л
  • борошно – 300 грамів

для начинки:

  • філе птиці – 400-450 грамів
  • гриби – 400 грамів
  • цибуля – 150 грамів
  • сіль, спеції – за смаком

для заливки:

  • вершки молочні – 300 мл
  • сир твердий – 200 грамів
  • яйця – 2 шт
  • сіль – за смаком
  • мускатний горіх – 0,5-1 ч.л

Лоранський  пиріг з м’ясом та грибами, просочений вершково-сирною заливкою. Ця випічка не залишить Вас байдужими!

Приготування тіста:

  1. До м’якого вершкового масла додати яйця. Перемішати (однорідність не обов’язкова).
  2. Влити холодну воду.
  3. Додати сіль.
  4. Всипати поступово борошно.
  5. Вимісити еластичне тісто.
  6. Тісто обгорнути харчовою плівкою та залишити в холодильнику мінімум на 30 хвилин.

Приготування начинки:

  1. Філе птиці відварити до готовності.
  2. Відварене м’ясо дрібно порізати.
  3. Цибулю дрібно нарізати та засмажити її на олії (2-3 ст.л) до золотистості.
  4. Печериці помити, почистити та порізати на середні шматки. Вкинути їх до підсмаженої цибулі на сковорідку. Смажити їх 10 хв.
  5. Додати порізане м’ясо птиці.
  6. Сіль, перець, приправи додати за смаком.
  7. Просмажити ще 3-5 хв.
  8. Начинка має повністю охолонути.

Формування пирога та його випікання:

  1. Форму діаметром Ø≈30 см змастити вершковим маслом.
  2. Тісто рівномірно розприділити, формуючи бортики 3-4 см.
  3. На тісто рівномірно викласти начинку.
  4. Зверху на начинку рівномірно викласти заливку.
  5. Випікати в духовці при 180 °С на протязі 35-40 хв до готовності.

Смакуйте на здоров’я!