ЛОРАНСЬКИЙ ПИРІГ З КУРКОЮ ТА ГРИБАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ
для тіста:
- масло вершкове – 80 грамів
- яйця – 2 шт
- вода холодна – 50 мл
- сіль – 1 ч.л
- борошно – 300 грамів
для начинки:
- філе птиці – 400-450 грамів
- гриби – 400 грамів
- цибуля – 150 грамів
- сіль, спеції – за смаком
для заливки:
- вершки молочні – 300 мл
- сир твердий – 200 грамів
- яйця – 2 шт
- сіль – за смаком
- мускатний горіх – 0,5-1 ч.л
Лоранський пиріг з м’ясом та грибами, просочений вершково-сирною заливкою. Ця випічка не залишить Вас байдужими!
Приготування тіста:
- До м’якого вершкового масла додати яйця. Перемішати (однорідність не обов’язкова).
- Влити холодну воду.
- Додати сіль.
- Всипати поступово борошно.
- Вимісити еластичне тісто.
- Тісто обгорнути харчовою плівкою та залишити в холодильнику мінімум на 30 хвилин.
Приготування начинки:
- Філе птиці відварити до готовності.
- Відварене м’ясо дрібно порізати.
- Цибулю дрібно нарізати та засмажити її на олії (2-3 ст.л) до золотистості.
- Печериці помити, почистити та порізати на середні шматки. Вкинути їх до підсмаженої цибулі на сковорідку. Смажити їх 10 хв.
- Додати порізане м’ясо птиці.
- Сіль, перець, приправи додати за смаком.
- Просмажити ще 3-5 хв.
- Начинка має повністю охолонути.
Формування пирога та його випікання:
- Форму діаметром Ø≈30 см змастити вершковим маслом.
- Тісто рівномірно розприділити, формуючи бортики 3-4 см.
- На тісто рівномірно викласти начинку.
- Зверху на начинку рівномірно викласти заливку.
- Випікати в духовці при 180 °С на протязі 35-40 хв до готовності.
Смакуйте на здоров’я!