Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ЗАПІКАНКА З МОЛОДОЇ КАПУСТИ

Запіканка з молодої капусти

Запіканка з молодої капусти

Інгредієнти

  • Капуста молода – 500 г
  • Пучок зеленої цибулі
  • Яйця – 4 шт
  • Борошно – 50 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч.л
  • Сметана – 5 ст.л
  • Майонез – 3 ст.л
  • Сир твердий – 100-150 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправи за смаком

Пиріг з молодої капусти в духовці. Ніжна, соковита та корисна запіканка

Приготування:

  1. В посудині змішати яйця, сметану, майонез
  2. Всипаємо приготовану суміш сипучих: борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач тіста, перець, приправи, сіль (при потребі)
  3. Тісто має бути як густа сметана
  4. Капусту дрібно нашаткувати
  5. Дрібно нарізати пучок зеленої цибулі
  6. Змішати капусту з цибулею, посолити
  7. В змазану форму (Ø≈22-24 см) викласти половину капусти
  8. Капусту змазати половиною тіста
  9. Викласти решту капусти
  10. Змазати капусту рештою тіста
  11. Зверху посипати тертим сиром
  12. Випікаємо в розігрітій духовці при 180 °С на протязі 40 -50 хв
  13. Охолодити, нарізати на порції. Можна смакувати і гарячою.
  14. Смачно з сметаною та соусами

СМАЧНОГО!