ГАРБУЗОВИЙ СУП

ІНГРЕДІЄНТИ
- гарбуз очищений ≈ 600 г
- картопля очищена ≈ 200 г
- цибуля – 1 шт (≈130 г)
- морква – 1 шт (≈130 г)
- масло вершкове ≈ 25 г
- вершки ≈ 150 г
- сіль ≈ 1 – 2 ч.л (за смаком)
- мускатний горіх – за смаком
- часник ≈ 1-2 зубці (за смаком)
СУХАРИКИ
- хліб
- паприка – за смаком
- сушений часник – за смаком
- рослинна олія
Приготування гарбузового супу з вершками та мускатним горіхом:
- Гарбуз очистити від зернят та шкірки
- Гарбуз нарізаємо на кубики
- Картоплю нарізаємо кубиками
- Цибулю подрібнюємо
- Моркву нарізаємо невеличкими кубиками
- Гарбуз та картоплю поміщаємо в каструлю і заливаємо водою або бульйоном так, щоб овочі були повністю покриті (приблизно 1 літр), вмикаємо вогонь
- У сковорідці на вершковому маслі підсмажуємо цибулю та моркву до легкої золотистості
- Підсмажку з цибулі та моркви відправляємо в каструлю, де вже закипіли та почали варитися гарбуз з картоплею
- Додаємо сіль, мускатний горіх, або інші приправи (імбир, базилік, селера, тощо)
- Подрібнений часник теж відправляємо в каструлю
- Пробуємо на смак та корегуємо смак додаванням спецій та приправ, яких бракує
- Варимо до готовності всіх овочів (20-30 хв)
- Вливаємо вершки і варимо ще 5 хв після закипання
- Блендером перетворюємо суп до однорідного пюре
Готуємо сухарики:
- Хліб нарізаємо кубиками та поміщаємо в посуд
- Посипати паприкою, сухим часником за смаком
- Полити рослинною олією
- Акуратно перемішати
- Росприділити рівномірно на деко та випікати в духовці при 180 °С приблизно 10 хв
Смакуємо ароматний та смачний гарбузовий суп з сухариками